The Jewellery Room

Hvilken bedre måde at kickstarte en ny smykkeblog end Radiohuset fyldt med danske smykkebrands? Selvom jeg egentlig overhovedet ikke er klar til at fyre bloggen af sted endnu, kunne jeg bare ikke holde mig væk fra The Jewellery Room, som blev afholdt torsdag under modeugen. Flere sider af mig blev stillet godt tilfreds i løbet af det cirka 2,5 timers lange besøg; selvfølgelig var der masser af smukke og cool smykker, som jeg bare havde lyst til at tage på og stikke af med (hvilket jeg var tæt på at gøre, da jeg glemte, at jeg stod med en Lynggaard slangearmring på – ups!), så der blev min kreative og visuelle samt fagnørdede side fint tilfreds. Dog var det for mig mest interessant at tale med ildsjælene bag disse brands og her blev min konceptudviklings- og brandingglade side vækket til live og nysgerrig. Man kunne hurtigt mærke forskel på de gamle rotter i faget, hvor det var lidt så som så med, hvor mange af ejerne eller designerne, der selv var der, og så på de nyere drenge og piger i klassen. De nye, eller nyere, brands fik jeg indtil flere hyggelige, korte snakke med. De er ivrige efter at komme ud over stepperne og få slået deres designs og brand fast, men det, der virkelig brændte igennem hos dem alle, var deres kærlighed og engagement overfor faget, hvad enten de kommer med en design- eller håndværksmæssig tilgang og baggrund. Der er helt sikkert flere af dem, jeg gerne vil skrive lidt mere om her på bloggen engang.

Et af det første steder, jeg stoppede op for at kigge nærmere og tage billeder, var hos Maria Black. Jeg faldt i snak med dem og så mit snit til at prøve en signetring i rosaforgyldt sterlingsølv, som jeg havde kigget på i Illums Bolighus et par dage forinden. Så fin! Skæbnen ville det mig åbenbart rigtig godt den dag, for jeg fik stukket en fin pose i hånden, hvori der lå et katalog… og ringen!! Jeg var målløs og takkede mange gange (ja, rookie-bloggeren her havde altså ikke lige set dén komme). TAK, Maria Black!

Selvom det kun var ganske få, udvalgte mærker, der var repræsenteret, så må jeg give Goldmind pigerne Charlotte og Pernille ros for at de har formået at få vist et bredt udvalg af det danske smykkemarked – lige fra budgetvenlige sølv og forgyldte smykker til de mere kostbare af slagsen i massivt guld med diamanter og diverse halvædelstene. På samme måde var her også et bredt udsnit af de aktuelle stilarter – enkle og clean linjer fra fx Cort Koppel og Vibe Harsløf viste et fint modspil til de mere detaljerige og pyntede ting fra fx Figaros Bryllup, Lynggaard og Carré. Hvis jeg skulle slå ned på nogle få tendenser, der trods prislejer og overordnet stil var gennemgående på udstillingen, så må det være det, at næsten alle kunne vise deres udgave af en single ørering, perletrenden, signetringen og selvfølgelig alskens ear cuffs. Ikke så meget nyt under solen her, men jeg nyder at se, hvordan forskellige trends udvikler sig fra at være helt nyt og mærkeligt at se på, til at være sivet helt ned til at være 100 procent kommercielt og en sikker økonomisk ”malkeko” for designeren at lave. Her tænker jeg selvfølgelig på ear cuffs i alle afskygninger, kædeøreringe og små, tynde ringe til at fylde på alle ledige pladser på fingrene.

Så hvad er det nye? Vibe Harsløf havde nogle ret fine bud på det med sin lille næsering med eller uden perle (hvem sagde 2-i-1 trend-smykke?!), eller med en simpel ankelring og endda en fodkæde. Til mit spørgsmål, om hun troede på at næseringen kunne gå hen og blive en kommerciel succes og allemandseje, svarede hun nej. Og jeg er enig. Selvom jeg synes det kan se vildt cool ud, kan jeg ikke se mig selv gå ud af døren, som var det en helt almindelig dag, med et smykke i næsen. Men jeg gad godt. Måske man skulle prøve det af i den billigste udgave (læs: hjemmefabrikerede)?

Alt i alt er jeg rigtig glad for, at jeg havde tid til at snuse rundt så længe i The Jewellery Room. Det var første gang, jeg var der, men det kommer bestemt til at være en tilbagevendende begivenhed for mit vedkommende.

Maria Black ring

Maria Black ring

Cort Koppel diamantring

Cort Koppel diamantring

Cort Koppel armbånd

Cort Koppel armbånd

Vibe Harsløf perleringe

Vibe Harsløf perleringe

Vibe Harsløf perleankelring

Vibe Harsløf perleankelring

Vibe Harsløf perlenæsering

Vibe Harsløf perlenæsering

Figaros Bryllup single øreringe

Figaros Bryllup single øreringe

Figaros Bryllup nittearmbånd

Figaros Bryllup nittearmbånd

Figaros Bryllup hornvedhæng

Figaros Bryllup hornvedhæng

Lynggaard snake ring

Lynggaard snake ring

Kinraden øreringe i genbrugsguld

Kinraden øreringe i genbrugsguld

Kinraden ring i genbugsguld

Kinraden ring i genbugsguld

The Insight pigerne Andrea og Signe

The Insight pigerne Andrea og Signe

Signetring fra Maria Black og Boucheron halskæde

Signetring fra Maria Black og Boucheron halskæde

Dagens smykkeoutfit: Brede ringe fra H&M, armring fra Hartmann's, ørestik og harlekin-ring er eget design fra Hartmann's, ur fra Michael Kors, guldhalskæde er et arvestykke, smal ring og halskæde fra Boucheron.

Dagens smykkeoutfit:
Brede ringe fra H&M, armring fra Hartmann’s, ørestik og harlekin-ring er eget design fra Hartmann’s, ur fra Michael Kors, guldhalskæde er et arvestykke, smal ring og halskæde fra Boucheron.2 kommentarer

  1. camilla wrote:

    Hej Emilie,

    Vi er glade for at ringen faldt i din smag!

    God dag :D

Skriv et svar