Testet: rengøring af sølvsmykker

I kender sikkert godt det her med at jeres sølvsmykker bliver mørke og kedelige med tiden – især hvis I er nogle banditter, der ikke opbevarer dem ordentligt (læs mere om det her)!

Selv har jeg faktisk næsten ingen sølvsmykker tilbage; jeg har i tidens løb enten solgt dem eller oxideret dem. Men derfor blev jeg alligevel nødt til at teste dette trick, som jeg fandt på nettet en dag for noget tid siden.

 

Du skal bruge: sølvpapir, groft køkkensalt og lunkent vand.

1. Fold en “skål” af sølvpapiret, hæld lidt lunkent vand i og tilsæt salt.

2. Læg smykkerne i, luk sølvpapiret og ryst godt og grundigt (ja, det gør ondt på mig at høre smykkerne rasle mod hinanden, så gør det evt. med et enkelt smykke ad gangen).

3. Nu skulle smykkerne være renset… skyl efter og tør dem godt.

 

Resultatet kan I se nedenfor – jeg er altså ikke synderligt imponeret, havde nok forventet et mirakel og nærmest nye smykker, når jeg åbnede sølvpapiret.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Smykkerne før de blev renset – jeg undskylder på forhånd for ringen med roserne på, men det var altså lige, hvad jeg havde som forsøgskanin!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Smykkerne efter testen… Tja, lidt er der vel sket, men jeg er ikke voldsomt imponeret. Kun rose-rædslen så ud til at tage nogenlunde imod.

Jeg vil nok fortsat foretrække en god pudseklud, selvom den giver klamme hænder. Dengang jeg arbejdede i en butik, hvor vi solgte sølvsmykker, gav jeg nogle gange smykkerne en lille tur i tromlen (en tromle, hvori der er en masse små metalkugler samt sæbevand) og dét giver vildt flotte resultater! Men anyways, man må jo arbejde med det, man har ved hånden, og dette trick kan måske fungere for dem, der ikke lige har adgang til alskens smykkerenseremedier.Skriv et svar