Tag nu de smykker af!

Lad os lige slå en ting fast én gang for alle: smykker er pynteting. De er lavet til at understrege og supplere dit outfit og ikke som træningsgear, arbejdsredskaber eller bade- og soveudstyr.

Jeg ser virkelig tit at kvinder bliver overraskede og sure over at deres smykker “pludselig” går i stykker. “Jamen de skal da kunne holde til at blive brugt!” Jovist skal de det, men ingen smykker kan holde til at blive kørt op og ned af andre smykker og ure hver dag, eller til at blive banket mod bordkanter, dørhåndtag og cykelstyr.

tag smykkerne af

Jeg har virkelig lyst til at få lavet en t-shirt med denne tekst på, til når jeg er nede at træne – på bagsiden en tekst à la “tag dem af under træning”… Ville det være overkill?! Haha! :)

Tillad mig at pudse glorien et øjeblik, blot for at illustrere min holdning til, hvordan man bør bruge sine smykker.

  • Jeg bærer aldrig tunge indkøbsposer direkte på mine ringe – jeg sørger for at bære poserne i de yderste led af mine fingre. Det samme gælder, når jeg åbner og lukker døre. Synes du at skæve og bulede ringe er herre fedt, så se bort fra dette råd.
  • Det første, jeg gør, når jeg kommer hjem fra arbejde om aftenen, er at tage alle mine smykker af. Nu har jeg nemlig ikke brug for at være pyntet mere. Ønsker du at slide unødigt på dine smykker, skal du endelig bare beholde dem på, især mens du gør rent, går i bad osv.
  • Jeg sover ALDRIG med smykker på. Synes du det er spændende ikke at vide, hvor mange knæk dine øreringe eller armbånd får i løbet af natten, så sov med alt, hvad du ejer og har!
  • Jeg får tics af at se folk med smykker på i fitnesscentret, når de svedende går amok på løbebåndet eller til stram op og yoga. Men på den anden side, hvem synes ikke at misfarvede og smadrede smykker er the shit?! Og det er da i øvrigt slet ikke upraktisk og irriterende at halskæden ryger ned i øjnene under “downward dog” eller at ringene niver dine fingre, når du laver armstræk…

Yes, I know, ovenstående lyder ekstremt, men ikke desto mindre oplever jeg konstant at folk ikke passer på sine smykker. I min optik virker det enormt sløset og dovent. Fair nok, hvis man ikke ved at de ikke kan holde til alt, at man ikke ved noget om, hvordan de er lavet. Men så brug da lige logikken! Det siger vel sig selv at en spinkel ring med små diamanter sat med små bitte-bitte greb ikke kan tåle at blive klasket mod en bordkant eller at man til en koncert klapper begejstret og konstant (måske endda med en anden ring på den modsatte hånd – uhadada!). Og ja, en kraftig ring kan selvfølgelig holde til mere, men den bliver ærlig talt stadig ikke særlig køn af at få tæsk hver dag – og den vil da også bukke under på et eller andet tidspunkt.

Hvis man er mega rig og smykkerne ikke har affektionsværdi, så kan man bare give los med unødig slidtage osv., men har man sine hårdttjente penge og/eller sine smykker kære, så tænk lige over, hvordan I bedst passer på dem. Bør de kunne holde til sådan, som I bruger dem? Går der noget af jer ved lige at tage dem af, inden I går i bad, sover, træner? Hvis man absolut SKAL have smykker på under fx træning, så køb et af de der Armstrong gummiarmbånd (… men lad helst være, for de er fandme grimme!).

 

Nå ja, og så sørg lige for at få renset juvelerne fra tid til anden også – det er sagomelme klamme ting, der kan gemme sig i kæder, låse til ørestikker og i fingerringe (læs: sæberester, hudrester, skidt, håndcreme mv.). Euw!

 

Slut med løftet pegefinger, galde og bandeord for i dag, nu vil jeg snart gå ned i fitnesscentret og stirre olmt på alle pigerne med deres sveddryppende smykker på. Hej hej!

 Skriv et svar