Lapponia // Orit Elhanati // Bjørg

Orit Elhanati The Rock

For lidt tid siden sagde min kære chef noget til mig, som startede en kædereaktion af tanker og sammenligninger af smykkemærker… Jeg havde et vedhæng på, som jeg har arvet fra min mormor og min chef sagde “jeg vidste ikke, at du var til Lapponia?!”. For jer, der ikke kender Lapponia, så er det et finsk smykkemærke, som startede i 1960’erne og gennem tiden har gjort sig særligt bemærkede for deres smykker inspireret af den barske, finske natur og af rå guldklumpers former og forskellige overflader. Så vidt jeg husker, så er mit vedhæng altså ikke derfra, men et som min morfar fik lavet til min mormor af noget gammelt guld.

Jeg har en lille formodning om at Lapponia ikke er så velkendt blandt de danske fashionistaer og synes derfor det kunne være lidt sjovt at lave nogle sammenligninger med et par særdeles populære nutidige smykkebrands, hvoraf især det ene, Orit Elhanati, er ret så hypet i øjeblikket.

 

Hvad synes I, er der nogle af smykkerne/mærkerne I synes bedre om end de andre?

 

Billederne er fundet på nettet, bl.a. på pinterest, lapponia.com og orit.dk.

lapponia moon beam

Lapponia Moon Beam halskæde

14_FOURTH_DIMENSION_COLLAGE

Bjørg Jewellery

lapponia ring

Lapponia ring

Orit Elhanati

Orit Elhanati

 

lapponia ring2

Lapponia ring med en brillant og zoisite

 

11_CURVE_YOUR_ENTHUSIASMS_BROCHES

Bjørg Jewellery

Lapponia halskæde fra 1972 med tourmaliner

Lapponia halskæde fra 1972 med tourmaliner

 

 

Orit Elhanati Palma halskæde

Orit Elhanati Palma halskæde

 

Processed with VSCOcam with se1 preset

Vedhænget, jeg har arvet fra min mormor.

 

Orit Elhanati Tales

Orit Elhanati Tales2 kommentarer

  1. Jeg har altid forbundet den slags smykker med meget voksne kvinder og tror der går nogle år før det falder i min smag, hvis jeg nogensinde når derhen :D
    Jeg synes faktisk dit vedhæng er det pæneste af alle disse. Jeg er bare ikke så meget fan af alt for rå overflader. De skal helst være glatte og polerede :)

    • Rikke Emilie wrote:

      Det er også noget helt andet, end vi har været vant til at se de sidste par år. Men Andrea, du er jo herre voksen lige pt med babybump og boligkøb! :) Hehe glatte og polerede overflader til en poleret kvinde?! Haha! ;)

Skriv et svar