Isager | Finderskeepers | del 1

Jeg har på det seneste hooket op med en guldsmed, som viser sig at være både dygtig og vildt sød. Det startede med at Julie og jeg mødte hende til CPHJWS i august, hvor hun udstillede for første gang. Her faldt jeg for disse øreringe, som jeg sidenhen bestilte til Finderskeepers.

Da jeg skulle afhente dem på hendes værksted, faldt vi i snak og jeg blev hængende i en halv times tid. Det førte til et par cafémøder, hvor vi med det samme sludrede, som havde vi kendt hinanden i meget længere tid. Vi blev hurtigt enige om at vi måtte slå pjalterne sammen om et par blogindlæg, som folk forhåbentligt vil finde spændende at læse.

Jeg er altid nysgerrig på, hvordan folk bygger deres brand op og især hvordan designprocessen er fra idé til færdigt smykke. Fra min tid på BEC (nu KEA Design/Business), har jeg en lidt naiv men dog romantisk forestilling om at moodboards, personaer, målgruppebeskrivelser og massere af skitser er en stor del af produktudviklingen… haha! Det er virkelig sjældent at jeg hører om nogen, der har tid til al den slags. Jeg vil jo (for det meste) mene, at hele denne kreative proces vil give brandet en del hjælp til storytelling, indhold på hjemmesiden, de sociale medier osv og i sidste ende resultere i bedre salg og derved retfærdiggøre den tid, der er brugt på processen.

Anyway, det var et sidespring! Men ikke desto mindre, så er jeg simpelthen blevet så nysgerrig på Signes forholdsvist nyopstartede enkeltmandsvirksomhed og hvordan hendes drømme og planer er for fremtiden.

Derfor vil jeg servere en lille 3-trinsraket for jer, hvor jeg snakker med Signe før, under og efter Finderskeepers julemarked. Hvordan forbereder hun sig, hvilke designs skal med, hvor meget skal der produceres, hvordan skal standen se ud og så videre. Første del får I lige nu og her.

Signe Isager CPJWS

Første gang jeg mødte Signe, stod hun her og charmede sig ind på folk. //foto fra Isager by Signe Isagers facebookprofil

 

Hvornår startede du med at deltage i Finderskeepers og hvorfor?

Jeg fik min debut på Finderskeepers i september i år, hvor jeg havde en rigtig fed oplevelse med det. Havde i løbet af det sidste års tid talt med flere ‘kolleger’ fra branchen som var hooked, og kun havde talt varmt om markedet, og alt det de havde vundet ved det efterfølgende. Jeg var ikke sikker på om jeg lige passede ind i den sammenhæng, men besluttede så alligevel at lægge tankerne fra mig og sprang ud i det. Hvad havde jeg at miste – så absolut intet – tværtimod vandt jeg en masse kunstnerisk selvtillid, kontakter og ikke mindst erfaring.

 

Hvor meget går du op i at planlægge, hvilke designs, du skal have med?

Det er kommet rimeligt naturligt for mig, hvad jeg skal medbringe, da jeg har et par serier, som er forholdsvis nye. Har dog brygget lidt videre på dem, og udvidet serierne lidt, for at holde dem i live. Samtidigt var det vigtigt for mig at have noget helt nyt med, så det afviger lidt fra sidste gang. Det betyder meget for mig at have en nogenlunde rød tråd i de pieces jeg har med til en platform som Finderskeepers. Det er her man kan vise, hvem man er som kunstner, en mulighed for (fysisk) at stå ved sine designs.

 

Har du nogle nye designs med denne gang?

Som nævnt har jeg lidt nye sager med i posen, som jeg glæder mig til at vise. Visse har referencer til tidligere designs men har taget en ny drejning. Jeg kan godt lide tanken om at kunne bruge ‘gamle’ elementer i nye sammenhænge.

 

Hvilke materialer arbejder du i?

Til mine kollektioner arbejder jeg primært i sølv, hvoraf en del af smykkerne bliver enten forgyldt eller oxyderet. Eller en blanding af sølv og oxyderet, da jeg godt kan lide at bevare det lyse, som sølvet giver. Forsøger at holde udtrykket nordisk og lyst, men kan godt lide at lege med kontrasten i det oxyderede og fremhæve det grafiske og dybderne, et smykke kan få.

 

Hvilket prisniveau vil dine ting ligge på?

Til Finders Keepers spænder priserne lige fra kr. 350,- (mine små Twister ørestikker) til kr. 2400,-.

 

Hvordan skal din stand se ud – hvilke elementer er vigtige for dig og hvordan skal standen i det hele taget understøtte udtrykket i dine smykker?

Jeg brugte en del tid og tanker sidste gang, til at overveje mit udtryk på standen, fordi det betød noget for mig at det passede til mig og mine smykker. Med fantastisk hjælp bl.a. fra min dygtige bror, der laver betonborde, og min far der som hobby svejsede gamle biler. Han kunne bygge tre smukke opsatser til mig, som passede perfekt til udtrykket. Sammen med lidt møblement fra egen stue og hvad jeg elers kunne finde på loftet, endte jeg med at få opbygget en stand, som jeg følte mig utroligt hjemme i. Har tænkt mig at bruge samme elementer igen, men som markedet lægger op til, med et lille twist af jul (hvordan det så end lykkes at holde et rent og nordisk udtryk med julepynt, det bliver spændende).

 

Hvad har du af forventninger til dette års Finderskeepers julemarked?

Jeg forsøger ikke at forvente noget bestemt af julemarkedet. Havde en rigtig god oplevelse sidst, og med jul som overskrift, kan det vist kun blive endnu bedre og hyggeligere. Jeg ved at den slags kan gå alle mulige veje, afhængig at publikummet og stemningen, men jeg forventer ihvertfald nok at der kommer lige så mange gæster som sidst, og måske endda flere!

 

Hvad stresser dig mest her lige op til?

Hmmm. De sidste par dage op til går med, at forsøge at stoppe den tankestrøm af ting, jeg skal huske. Har styr på mine smykker, hvilket jo er det essentielle. Men der er så meget andet, der skal klargøres til opsætningen, små ting (men vigtige!) man skal huske; snor og saks og tape, hæve byttepenge, æsker og poser og jeg kunne blive ved. Der er meget arbejde i at deltage, men det er det hele værd!!

Isager snebold

Snebolden – en cool vinternyhed //foto fra Isager by Signe Isagers facebookprofilSkriv et svar